61 ingatlant kénytelen eladni a Fővárosi Önkormányzat
61 ingatlant kénytelen eladni a Fővárosi Önkormányzat
Haza
Szerző:
2023. 04. 11. 15:03

Bruttó 18 milliárd forint bevételt remélnek ettől.

A fővárosnak olyannyira nincsenek tartalékai, hogy a mindennapi működés biztosítása érdekében kénytelen eladni ingatlanokat, és ezekből bruttó 18 milliárd forint bevételt remél az önkormányzat.

A 61 piacra dobott ingatlan között II. kerületi villák, újpesti, ferencvárosi, újbudai iskolaépületek, józsefvárosi iroda és számos üres telek mellett akad szivattyúház, egykori kispesti kultúrház, kőbányai lőtér, vidéki szociális otthon, mezőgazdasági terület, kastély és ráckevei-visegrádi szórványlakások is - írja a Népszava.

A legnagyobb a XI. kerületi Rimaszombati út 2. szám alatt található 14 ezer négyzetméteres volt oktatási épület, mely egy 27,5 ezer négyzetméteres területen helyezkedik el - ennek a kikiáltási ára 7 milliárd forint plusz 1,75 milliárd forint áfa.

Kiss Ambrus gazdasági ügyekért felelős főpolgármester-helyettes azt mondta a lapnak, hogy egyik értékesítésre kijelölt ingatlant sem használja a főváros, üresen állnak évek óta.

„Ha lenne a pénz a felújításukra, illetve akár funkcióváltással hasznosíthatóak lennének, akkor érdemes lenne megtartani ezeket a vagyonelemeket, de jelen állapotukban csak viszik a pénzt. Holott a Fővárosi Önkormányzatoknak már rég nincsenek tartalékai. Az ingatlaneladásokból befolyó bevételt a közszolgáltatások működtetésére fordítja a város”

– mondta Kiss.

forrás
Ön reklámblokkolót használ...
Oldalunkat hirdetések megjelenítéséből tartjuk fent. Kérjük kapcsolja ki ezen az oldalon a reklámok blokkolását!
Rendben, kikapcsoltam Nem akarom kikapcsolni