Magyar kosaras került a nagyok közé a női NBA draftján
Magyar kosaras került a nagyok közé a női NBA draftján
/static/46686_b.png
Világ
Szerző:
2023. 04. 11. 17:32

Magyar kosarast draftolt az észak‑amerikai női profi kosárligában (WNBA) szereplő Minnesota Lynx csapata a 23 éves Juhász Dorka személyében.

A pécsi születésű Juhász Dorka az előző szezonban a Connecticuti Egyetem csapatában, a UConn Huskiesban játszott. Az egyetemi bajnokságban megnyerték a Big East nevű konferenciadöntőt, így bejutottak a 64 csapatos rájátszásba. Itt a nyolcaddöntőig jutottak, ahol kikaptak az Ohio State-től. Juhász 14,2 pontot, 9,9 lepattanót, 3,2 asszisztot, 1,5 labdaszerzést és 1,4 blokkot átlagolt. 2023-ban beválasztották az All-Big East konferencia második legjobb csapatába, valamint az All-Big East Tournament csapatába is.

Juhász kiválasztásával a Minnesota Lynx már nyolc korábbi UConn-játékost szerzett meg a draftokon, és összességében Juhász a 46. kosaras, akit a UConnból draftoltak a WNBA-be.

A Minnesota Lynx 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben is WNBA-bajnok volt, az előző szezonban 14 győzelemmel és 22 vereséggel a kilencedik lett az alapszakaszban, így lemaradt a playoffról. A szakmai munkát Cheryl Reeve, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya irányítja – írja az MTI.

Az a célom, hogy nyaranta a WNBA-ben, az idény többi részében pedig Európában kosarazzak. Új élet kezdődik hamarosan, amit nagyon várok, amúgy bárhol tudok játszani, nyitott vagyok mindenre, és sokat segíthetnek a légióséletben az eddigi tapasztalataim”

– nyilatkozta még a draft előtt az M1-nek.

 

forrás
Ön reklámblokkolót használ...
Oldalunkat hirdetések megjelenítéséből tartjuk fent. Kérjük kapcsolja ki ezen az oldalon a reklámok blokkolását!
Rendben, kikapcsoltam Nem akarom kikapcsolni