Még nincs vége a télnek, a jövő héten ismét fel kell öltöznünk
Még nincs vége a télnek, a jövő héten ismét fel kell öltöznünk
/static/44227_b.png
Megye
Szerző:
2023. 03. 26. 18:39

Vasárnap késő este 7 és 12 fok között alakul, több helyen futózáporok fordulhatnak elő, estétől pedig egyre több helyen csapadék várható. – írja az OMSZ.

Hétfőn visszatér a tél, reggeli fagyokkal és erős széllel.

A meteorológusok vasárnap öt megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt. Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében zivatarok alakulhatnak ki és a széllökések is megerősödhetnek, sőt akár jégeső is előfordulhat.

Hétfőn azonban megérkezik a hidegfront, kedden akár még hó is eshet. Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn jelentős lehűlést hozó hidegfront halad át fölöttünk, viharos szélre, kedden hózáporokra kell készülni. Hajnalonként többfelé fagyhat.A maximumok 8 és 14 fok között alakulnak, de az erős, többfelé viharos északnyugati szélben ennél lényegesen hidegebbet érezhetünk. A középső tájakon és a Dunántúlon nem lesznek ritkák a 60-70 km/órát meghaladó széllökések sem.

Kedden is marad a szél. A hőmérséklet jelentősen visszaesik, reggel megéri majd felöltözni, mivel hajnalban többfelé fagy is előfordulhat. Napközben sem lesz melegebb 5-9 foknál. A napsütést gyorsan vonuló gomolyfelhők zavarhatják, melyekből szórványosan alakulhatnak ki záporok, hózáporok, helyenként jégdarazáporok is. Az enyhülést a szerda hozhatja el: reggel még többfelé fagyra ébredhet az ország, viszont napközben egy melegfront érkezik, így újra egyre melegebb lesz.

Ön reklámblokkolót használ...
Oldalunkat hirdetések megjelenítéséből tartjuk fent. Kérjük kapcsolja ki ezen az oldalon a reklámok blokkolását!
Rendben, kikapcsoltam Nem akarom kikapcsolni