Választásokat tartanak az oroszok az általuk megszállt négy ukrán területen
Választásokat tartanak az oroszok az általuk megszállt négy ukrán területen
EU
Szerző:
2023. 07. 04. 18:07

Oroszország helyhatósági választásokat tart a Moszkva által ellenőrzött négy ukrajnai régióban – közölte a CNN tudósítása szerint hétfőn a Központi Választási Bizottság (CEC) vezetője.

A választók szeptemberben választják meg a helyi kormányzókat és más tisztségviselőket – közölte Ella Pamfilova Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott találkozóján.

Az említett választások időpontját szeptember 10-re tűzték ki – közölte a CEC a Telegramon. A négy elcsatolt régió Moszkva által kinevezett kormányzói kezdeményezték a helyhatósági választások megtartását – mondta Pamfilova, aki hozzátette, hogy a kezdeményezést a Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSZB) és az orosz védelmi minisztériummal közös mérlegelés után hagyták jóvá.

Szeptemberben további 41 regionális választást tartanak, amelyeken kormányzókat, illetve a törvényhozó gyűlések tagjait választják meg Oroszország-szerte – mondta Pamfilova.

Az ukránok szerint ugyanakkor a megszállt területeken az oroszok gőzerővel toboroznak a belügyi szerveik kötelékébe, mert szükségesnek érzik majd a nagyfokú rendőri jelenlétet a választások idején. Hanna Maljar helyettes védelmi miniszter szerint az oroszok által tartandó választások sértik a nemzetközi jogot – írja az Ukrinform.

Ön reklámblokkolót használ...
Oldalunkat hirdetések megjelenítéséből tartjuk fent. Kérjük kapcsolja ki ezen az oldalon a reklámok blokkolását!
Rendben, kikapcsoltam Nem akarom kikapcsolni