Rendkívüli parlamenti ülést akar a Momentum
Rendkívüli parlamenti ülést akar a Momentum
Haza
Szerző:
2023. 07. 11. 19:13

A svédek NATO-csatlakozását ratifikálnák mielőbb.

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett a Momentum a svéd NATO-csatlakozás ratifikálása érdekében, áll a párt közleményében.

Gelencsér Ferenc pártelnök szerint a svéd NATO-csatlakozás magyar biztonsági érdek is. „Minél erősebb a NATO, annál nagyobb biztonságban van Magyarország és a magyar emberek” - írta Facebook-posztjában.

A Momentum politikusai szerint véget kell vetni annak, hogy a magyar kormány és az Országgyűlés kormánypárti többsége a magyar emberek alapvető biztonsági érdekével szemben szeszélyes idegen érdekeket szolgál ki.

„Hazánk nemzetközi megbecsülésének a maradéka a tét, ezért meg kell állítanunk a Fidesz rombolását!” – zárja bejegyzését a párt elnök.

Eddig Törökország és Magyarország blokkolta a svédek csatlakozását. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfő este jelentette be, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök biztosította róla, Törökország támogatni fogja Svédország csatlakozását a NATO-hoz. A török döntés után Szijjártó Péter külügyminiszter már arról beszélt, hogy Magyarország is támogatja a csatlakozást.

forrás
Ön reklámblokkolót használ...
Oldalunkat hirdetések megjelenítéséből tartjuk fent. Kérjük kapcsolja ki ezen az oldalon a reklámok blokkolását!
Rendben, kikapcsoltam Nem akarom kikapcsolni