Egy felmérés szerint a magyar lakosság negyede költözni készül
Egy felmérés szerint a magyar lakosság negyede költözni készül
Haza
Szerző:
2023. 07. 12. 18:11

A legújabb kutatásban megkérdezettek negyede készül új ingatlanba költözni a következő egy-két évben.

Azok közül, akik újépítésű ingatlanba költöznének, 34 százalék azt nyilatkozta, hogy a család bővülése a legfőbb ok a költözésre, 24 százalék munkalehetőség miatt költözne új településre.

A kutatásból az is kiderült, hogy Budapesten és Pest vármegyében, valamint a 18-26 éves korosztály venne igénybe legszívesebben kamatkedvezményes hitelt.

A megkérdezettek 62 százaléka fontosnak tartja, hogy környezettudatos legyen az otthona, mert ezáltal csökkennek a rezsiköltségek is.

A 18-26 éves, megyeszékhelyen élők között magasabb azok aránya, akiknek alapvetően fontos a környezetvédelem. A válaszadók 44 százaléka ugyanakkor nem tudja, milyen energetikai besorolásba tartozik otthona, és 60 százalékuk az energetikai tanúsítvány előnyeit sem ismeri.

Eközben több tízmilló forintot bukhatnak, akiknek nem jut babaváró. Jelenleg egy 15 millió forintos csokos lakáskölcsönért húsz év alatt kevesebb mint 20 millió forintot fizethetünk vissza a banknak, míg egy ugyanilyen összegű és futamidejű piaci lakáshitelért már 31 milliót.

forrás
Ön reklámblokkolót használ...
Oldalunkat hirdetések megjelenítéséből tartjuk fent. Kérjük kapcsolja ki ezen az oldalon a reklámok blokkolását!
Rendben, kikapcsoltam Nem akarom kikapcsolni